Opplevelser

Fornøyelsespark

Terra Mitica

Terra Mitica er områdets fornøyelsespark. Den har attraksjoner både for barn og voksne. For folk som ønsker seg det beste av det beste innenfor berg-og-dalbaner og tyngre rides, så når den ikke opp til parkene andre steder i Europa. Husk å ta med mat og drikke, det som tilbys her er dyrt og dårlig.

Se hjemmesiden her. For veibeskrivelse i Google Maps, se her.

Dyr

Safari Aitana
Safari Aitana 2 Safari Aitana 1
Safari Aitana er et stort område som ligger i fjellene bak Finestrat. Her kjører man gjennom med bil. De fleste dyrene i parken har store arealer som de kan ferdes på, mens rovdyrene har mindre innhegninger. Man får blant annet hilse på elefantene her, og løvene ruller seg dorskt i skyggen av et tre når man kjører forbi. Dyrene mates klokken 15:00, og dersom man kjøper billetter kan man velge å kjøre inn sammen med dyremateren. Man får da enda litt mer nærkontakt med dyrene i parken.

Safari Aitana er et sted som tar inn dyr som trenger et sted å bo, og er derfor litt mer enn en zoologisk hage hvor alle dyrene er “kidnappet” fra villmarken.

Man betaler per person. Billettpriser per 2015 var voksen €20 og barn (4-10 år) €16. Man sparer på å kjøpe billetter online.

For hjemmeside, se her. For veibeskrivelse i Google Maps, se her.

Terra Natura

Terra Natura er en zoologisk hage med tilknyttet vannland, Aqua Natura. Se hjemmesidene deres her. For veibeskrivelse i Google Maps, se her.

Mundomar Benidorm

Akvarium med delfin- og sjøløveshow, og også en del landdyr. Se hjemmesidene deres her. For veibeskrivelse i Google Maps, se her.

Show

Benidorm Palace

Cabaretscene med retro danse- og underholdningsshow. Man kjøper billett som inkluderer middag og show. Inneholder fortrinnsvis dans og sang med høy glamfaktor, masse fjær, løse pupper, og så videre. Har gjesteartister fra Benidorm Circus, så man får også innslag av akrobatikk og humor. Dette gir mest valuta for pengene for dem som vil se dans og heftige kostymer.

Benidorm Palace har også jevnlig konserter og opptredener med både nasjonale og internasjonale artister. Se hjemmesidene deres her. For veibeskrivelse i Google Maps, se her.

Benidorm Circus

Circus med vanlige sirkusnummer, men helt fritt for dyr. Kun menneskelige artister; klovner, akrobater, strongmen, gjøglere, tryllekunstnere, med mer. Se hjemmesidene deres her (kun spansk). Showet foregår nok også på spansk.

Museer

Finestrat Museum

Finestrat har sitt eget lille bymuseum. Dette er en hvit bygning som ligger i en liten park et stykke nedover hovedveien som går gjennom byen.

Museo del Chocolate Valor

Valor er områdets sjokoladeprodusent. De har produksjon i nabobyen Villajoyosa (som noen ganger ligger badet i en sky av sjokoladeduft), og her kan man besøke museet deres og smake på forskjellige sjokoladevarianter. Se hjemmeside her. Se veibeskrivelse i Google Maps her.

Mendoza vingård

Mendoza produserer noen av de beste vinene i Spania. De driver økologisk og behandler vinrankene sine med homeopati. Her er det mulig å booke en omvisning på vingården, og man får så klart sjansen til å kjøpe med seg noen flasker også. Se hjemmeside her. Se veibeskrivelse i Google Maps her.

Sport

Dersom maner interessert i fotball har man muligheter for å se kamper på øverste nivå i Spania ikke så langt fra Finestrat.

Valencia CF

Områdets beste og mest suksessrike lag, Valencia CF, kan ses i Valencia. Se hjemmesiden deres her.

Elche CF

Elche CF har bare nylig rykket opp til den spanske toppserien. Laget er ikke så bra, men det er da også muligheter for skikkelig målshow dersom man går på kamp når et av de virkelig store lagene kommer på besøk. Se hjemmesiden deres her (kun spansk).

Fjellklatring og sykling

Finestrat er kjent for å ha ypperlige muligheter for utendørs sykling og fjellklatring. For mer informasjon kan man besøket hotellet The Orange House, som huser mange som kommer for å sykle og klatre i fjellet.

Leave a comment