Turgåing

Tur på Puig Campana

Finestrat er en fjellandsby som ligger ved foten av Puig Campana med høyde på 1.410 meter. Det er veldig gode muligheter for å gå tur i området. Man kan kjøre opp til parkeringsplass ved byens kilde, Font del Moli, ved begynnelsen av turløypene, eller man kan gå fra byen. For veibeskrivelse i Google Maps, se her (starter ved veikrysset midt i byen).

Tur #1: Rundt Puig Campana («La Vuelta»)

Løypen går rundt fjellet og består av grusveier og lett fremkommelige stier. En del stigning på vei opp mot fjellet. Turen tar ca. 4 timer fra start til slutt med behagelig tempo, mindre dersom man er turvant. For turbeskrivelse fra Topwalks, se her.

Tur #2: Opp på Puig Campana

Man kan velge to ruter. Enten går man opp på fremsiden av fjellet gjennom en ravne (bratt og ulendt terreng, tar 3-4 timer), eller så går man rundt på baksiden av fjellet og følger en sti opp derfra (enklere terreng, tar 5-6 timer). For turbeskrivelse fra Topwalks, se her.

Tips til turgåere

  • Om sommeren blir det veldig varmt om dagen. Gå tidlig om morgenen (begynn senest 07:00) og ha med mye vann. Det er lite skygge og veldig varmt etter 12:00. Resten av året kan man gå senere så lenge man er tilbake i god tid før solnedgang. Det er ikke lys i fjellet, så etter solnedgang blir det bekmørkt.
  • Ha med mobil med fullt batteri, og eventuelt også ekstra ladebatteri.
  • La insekter få være i fred.
  • Ta ikke med noen med dårlig helse eller som er dårlige til beins. Man skal være i brukbar form for å gå disse turene.

Det finnes mange andre turmuligheter i Finestrat og de omkringliggende områdene. Se turguiden Topwalks her, hvor man kan få turtips for hele Spania.

Leave a comment